اهداف درس: آشنایی با فناوری DNAنوترکیب و دست ورزی ژنتیکی میکروارگانیسم ها، گیاهان و جانواران، تولید محصولات گیاهی و کشاورزی مقاوم
و با کیفیت با استفاده از روشهای زیست فناوری.
مباحث درس: مقدمه ای بر زیست فناوری: فناوری DNAنوترکیب، ترانسفورماسیون ژنتیکی پروکاریوت ها
-پروتئین های نوترکیب: تاریخچه، اهمیت اقتصادی، پروتئین های نوترکیب تجاری، معیارهای انتخاب سیستمهای بیانی برای تولید پروتئین های
نوترکیب، تولید پروتئین های نوترکیب در موجودات تراریخت
-روش های استخراج و خالص سازی پروتئین ها: خالص سازی پروتئین ها در مقیاس بزرگ، تاخوردگی مجدد پروتئین (refolding
) Proteinو اهمیت آن در تولید پروتئین های نوترکیب، نحوه تولید اجسام درون سیتوپلاسمی )(inclusion bodiesمزایا و معایب آنها و
روشهای حذف این اجسام
-مهندسی پپتیدها و نانوفناوری: مهندسی متابولیک، فرایندهای پس از تولید بر روی پروتئین های خالص شده، افزایش ثبات پروتئین ها،
افزایش ترشح پروتئین ها
-زیست فناوری و ساخت واکسن: انواع واکسن های نوترکیب و ساختگی، مشکلات واکسن های سنتی
-زیست فناوری و ساخت داروهای جدید: فاکتورهای رشد و فاکتورهای انعقادی، اینترفرون ها و سیتوکین ها، ضد ویروسها، هورمونها،
آنزیمها، داروهای مورد استفاده در بیماری ،Multiple Sclerosisتجاری سازی داروهای زیستی، مولکولهای هدف برای تولید دارو
-به نژادی: به نژادی در گیاهان به منظور ارتقای کیفیت مواد غذایی گیاه مانند روغن پروتئین، مقاومت به امراض و آفات، به نژادی صفات
مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه، به نژادی به منظور مقاومت به تنش های محیطی مانند خشکی، شوری، سرما
-تراریخت ها: کاربردها، معایب و مزایا
-زیست فناوری و تولید اجزای مواد غذائی