اهداف درس: آشنایی با انواع میکروارگانیسم ها، طبقه بندی، مورفولوژی، فیزیولوژی، ساختار و عملکرد آنها
مباحث درس: -مقدمه و تاریخچه
- طبقه بندی میکروارگانیسم ها، معرفی و مقایسه ویژگی پروکاریوت ها و یوکاریوت ها، باکتری ها؛ جلبک ها، مخمرها، کپک ها،
- مورفولوژی و ساختار سلولی میکروارگانیسم ها
- فیزیولوژی باکتری ها، نیازهای تغذیه ای، گروه های تغذیه ای باکتری ها، محیط کشت، عوامل محیطی موثر بر رشد میکروارگانیسم ها،
- رشد و تکثیر باکتری ها، سینتیک رشد باکتری ها، رشد متعادل و همزمان، زمان تقسیم سلولی، تمایز در باکتری ها،
- متابولیسم باکتری ها، واکنش های تولید انرژی، واکنش های بیوسنتزی
- کنترل میکربی، تعاریف و اصطلاحات موجود، ساز و کار اثر عوامل ضدمیکربی، معرفی و بررسی عوامل ضدمیکربی فیزیکی و شیمیایی و حرارتی
- مبانی مهندسی ژنتیک
- مبانی ایمنی شناسی
- میکرب ها در صنعت، میکروبیولوژی کاربردی