اهداف درس: آموزش جزئیات مراحل بالادستی فرایندهای زیستی بمنظور آماده سازی فرایند تخمیر و تولید محصول
آشنایی با میکروارگانیسمهای صنعتی، محیط کشت صنعتی و حفظ شرایط سترون
مباحث درس: مقدمه و سیر تاریخی توسعه بیوتکنولوژی شامل تحولات مهم و تاثیرگزار
توسعه بیوتکنولوژی صنعتی در دهه های اخیر با تمرکز بر فراوردههای مهم زیستی
زمینه های کاربرد بیوتکنولوژی صنعتی
بخشهای اصلی فرایند تخمیر
میکروارگانیسمهای صنعتی
جداسازی و نگهداری میکروارگانیسمها
محیط کشت تخمیر صنعتی
انواع منابع تغذیهای، منابع جدید و قابل جایگزین
فرمولبندی و روش آمادهسازی محیط کشت
سترونسازی محیط کشت، فرمنتور و هوا، انواع روشهای سترون سازی فیزیکی و شیمیایی، تئوری و روابط و معادلات حاکم بر فرایند سترونسازی محیط کشت، هوا و فرمنتور