چاپ        ارسال به دوست

کشف و توصیف دو گونه جدید از شته‌ها برای دنیا

 

به گزارش روابط عمومي دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته دکتر محسن مهرپرور عضو هیئت علمی گروه تنوع زیستی با بيان اين خبر اظهار داشت: دو گونه جدید از شته‌ها با نام‌های علمي Aphis lactucariae و Uroleucon favreti که از مناطق بیابانی ومرتعی استان کرمان جمع‌آوري شده‌اند توصیف و به ثبت جهاني رسيده‌اند.

وي افزود: مقاله مرتبط با اين گونه‌ها در مجله Zoologischer Anzeiger  از انتشارات الزویر در کشور آلمان به چاپ رسيده است.

دکتر محسن مهرپرور دانشيار گروه تنوع زیستی که داراي تخصص سيستماتيک و اکولوژی است، در خصوص ويژگي‌هاي اين گونه‌های جديد توضيح داد: اين گونه‌ها گیاه‌خوار بوده و از شیره گیاه میزبان خود تغذیه می‌کنند.

این دو گونه جدید از روی گیاه کاهوی وحشی جمع‌آوری شده‌اند. تا کنون 73 گونه شته در دنیا از روی گیاهان متعلق به جنس Lactuca گزارش شده است که 24 گونه از آنها نیز در ایران وجود دارند.

 

شته‌ها گروه مهمی از حشرات هستند که نقش مهمی را در اکوسیستم‌ها بازی می‌کنند.

آنها همچنین از آفات بسیار مهم محصولات کشاورزی محسوب می‌شوند که بطور مستقیم با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه، کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی می‌گردند.

همچنین آنها بطور غیرمستقیم با انتقال عوامل بیماریزای ویروسی خسارت اقتصادی قابل ملاحظه‌ای ایجاد می‌کنند.

دکتر محسن مهرپرور تا کنون موفق به کشف و توصیف چندین گونه جدید از شته‌ها در دنیا و ده‌ها گزارش جدید برای فون ایران شده است که نتایج آن در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسیده‌اند.

همچنین اخیرا به همت وی پایگاه داده‌های گونه‌های شته ایران طراحی و راه اندازی شده است که تحت آدرس https://aphidsofiran.aphidology.com/ برای استفاده عموم قابل دسترس می‌باشد. 

 

 

 

 


١٢:٣٩ - يکشنبه ٢٢ مهر ١٤٠٣    /    عدد : ٤٩٤٨    /    تعداد نمایش : ٢٤٥


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج