نشست کمیته آموزشی شورای راهبری فناوری و تولید دانش‌بنیان استان کرمان

با هدف بررسی و احصا روش و مدلی جهت پایش نیازهای پژوهشی و فناوری دستگاه‌های اجرایی در کمتیه آموزشی شورای راهبری فناوری و تولید دانش‌بنیان استان کرمان، دکتر فرشید کی‌نیا رئیس پارک علم و فناوری کرمان در این جلسه حاضر و بحث و گفت و گو پرداخت.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمان، صبح روز چهارشنبه ششم مهرماه ۱۴۰۱، دکتر فرشید کی‌نیا، رئیس پارک علم و فناوری کرمان با حضور در ساختمان مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه وآینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی در جلسه کمیته آموزشی شورای راهبری فناوری و تولید دانش‌بنیان استان کرمان حضور پیدا کرد.

در این نشست ابتدا دکتر سعیدی مدیر مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه وآینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ضمن ارائه گزارش از روند تشکیل این شورا و اقدامات صورت گرفته تا کنون به برخی مسائل موردنیاز این کمیته نظیر تعیین مدل پایش نیازهای فناوری و پژوهشی و لزوم حضور یک تیم مشاور مجرب جهت راهنمایی و هدایت صحیح نیازها از قدم اول تا حصول نتیجه پرداخت.

دکتر سعیدی گفت:« براساس نیازهای اعلام شده دستگاه‌های اجرایی تا کنون ۷۸۰ نیاز فناوری و پژوهشی جمع‌آوری شده است. در این میان تعدادی از این نیازها ماهیت پژوهشی و دانشگاهی داشته که در دانشگاه‌های استان کرمان به آن‌ها رسیدگی می‌شود و بخش دیگر آن‌ها نیاز فناورانه است که می‌توان با تکیه بر توان واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز نوآوری به رفع آن‌ها پرداخت.»

مدیر مرکز آموزش و پژوهش‌های توسعه وآینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ادامه با تاکید بر نیاز به یک تیم و مجموعه مشاور جهت رسیدن به نتیجه نهایی و رفع نیازها، از مزیت‌های موردنظر این مشاوران چنین گفت:« مشاوران می‌بایست در حوزه نیاز اعلامی از تحصیلات آکادمیک، فنی و تجربی لازم برخوردار باشند تا بتوانند به درستی راهنمایی مورد نیاز جهت احصا چالش‌ها را انجام دهند.»

در ادامه دکتر کی‌نیا رئیس پارک علم و فناوری کرمان با اشاره به جمع‌آوری ۷۸۰ نیاز از سراسر استان گفت:« این اقدام بسیار کار بزرگ و ارزشمندیست که رفع آن‌ها در گام اول منتج به رفع نیازها و در گام‌های بعد اشتغال‌زایی و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه می‌شود.»

رئیس پارک علم و فناوری کرمان:« در اکثر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دفتری تحت عنوان  دفتر توسعه و انتقال فناوری وجود دارد که وظیفه آن‌ها ارزش‌گذاری پژوهش‌ها و تحقیقات و در نتیجه‌ تجاری‌سازی ‌آن‌ها می‌باشد.»

دکتر کی‌نیا افزود:« در کشورهای توسعه یافته واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع با دفاتر توسعه و انتقال فناوری در ارتباط کامل هستند تا نیازهای به وجود آمده به درستی و با سرعت بالا برطرف شود. اما در کشور ما این ارتباط به خوبی شکل نگرفته است و پارک علم و فناوری کرمان می‌تواند با داشتن دفتر توسعه و انتقال فناوری و داشتن ارتباط موثری با واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و معادن و صنایع حلقه مفقوده این ارتباطات در اکوسیستم فناوری استان کرمان باشد.»

دکتر کی‌نیا ضمن تاکید بر رقابت‌پذیری عاملی در جهت بهبود کیفیت و راندمان محصولات و خدمات واحدهاست گفت:« ضمن حفظ اصل رقابت‌پذیری در جهت بهبود کیفیت محصولات و خدمات، بایستی مشاوران و ناظران که وظیفه هدایت و ارزیابی رفع نیازهای دستگاه‌های اجرایی را برعهده دارند، حفظ اسرار و اقدامات و دانش‌های فنی واحدهای فناور و شرکت‌‌های دانش‌بنیان رفع کننده این نیازها را مبذول دارند.»

رئیس پارک علم و فناوری کرمان در پایان گفت:« بر اساس بندهای موجود در آئین‌نامه تاسیس پارک‌های علم و فناوری، پارک علم و فناوری کرمان می‌تواند هسته‌های فناوری را ذیل مجموعه خود با حضور اعضای هیئت علمی، دانشجویان و محققان در جهت تولید دانش فنی محصولات و خدمات ایجاد کند و هزینه‌های لازم برای تامین ایشان را از طریق صنعت تامین کند.»

٠٨:٣٠ - يکشنبه ١٠ مهر ١٤٠١    /    عدد : ٣٣٨٢    /    تعداد نمایش : ٩٩٦