تصويب طرح«پهنه‌هاي علم و فناوري» درجلسه كارگروه آموزش، پژوهش، فناوري و نوآوري استان كرمان

جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان با هدف تصویب طرح پهنه علم و فناوری در کرمان و سه پردیس علم و فناوری در شهر‌های رفسنجان، سیرجان و جیرفت، بررسی طرح پژوهشی بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکارهای عملیاتی به منظور ارتقای جایگاه نماز در استان و تصویب عناوین طرح‌های پژوهشی دستگاه‌های دولتی و برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از پارک علم وفناوری استان کرمان، جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان کرمان با حضور استاندار کرمان، ریاست اتاق بازرگانی کرمان، ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، ریاست پارک علم و فناوری و نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی و دولتی در استانداری کرمان برگزار شد.

در این جلسه دکتر رودری، ریاست سازمان برنامه و بودجه ضمن تاکید بر فاصله اقتصاد استان با شاخص‌های اقتصاد دانش‌بنیان گفت:« با تاکید دکتر زینی‌وند و تلاش‌ دستگاه‌ها اقدامات مناسبی جهت رشد اقتصاد دانش‌بنیان در استان انجام شده است که در ادامه ارائه می‌شود.»

در ادامه دکتر سپهوند، ریاست پارک علم و فناوری استان کرمان به عنوان دبیر گروه‌کاری پژوهش و فناوری استان به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده بر‌اساس برنامه‌های تعریف شده در جلسات قبل نظیر توسعه زیرساخت‌ها و تقویت نظامات پشتیبان حوزه فناوری در شهرستان‌های جیرفت، رفسنجان و سیرجان، ایجاد مرکز شکوفایی و خلاقیت در استان، ایجاد پهنه‌‌های فناوری در شهر کرمان و ... پرداخت.

دکتر سپهوند در ادامه افزود:« راه‌اندازی پردیس علم و فناوری در جیرفت، رفسنجان و سیرجان با حمایت دانشگاه‌های شهرستان‌های مذکور به خوبی در حال پیشرفت است. پارک علم و فناوری استان کرمان با فراهم کردن بستر اولیه و عقد تفاهم‌نامه‌های لازم با دانشگاه‌های جیرفت، رفسنجان و جیرفت آماده راه‌اندازی پردیس علم و فناوری است.»

سپس دکتر سپهوند ضمن تاکید بر اهمیت تصویب طرح پهنه‌های فناوری شهر کرمان از مزایای این طرح چنین گفت:« طرح پهنه‌‌های علم و فناوری که نیاز به مصوبه شورای عالی وزارت عتف دارد، می‌تواند براساس مصوبات این شورای عالی، برای فعال شدن از ظرفیت‌های کارگروه آموزش، پژوهش و فناوری به ریاست استاندار مجوز اضطراری دریافت کرده و تا زمان صدور مجوز نهایی از شورای عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت کند. در این طرح، شرکت‌های زیرمجموعه پارک علم و فناوری می‌توانند در مناطقی که مشخص می‌شود، با اجاره هر واحد مسکونی بدون اخذ مجوز و تغییر کاربری واحد، در آن‌جا استقرار یافته و فعالیت تجاری خود را انجام دهند. همچنین شرکت‌ها با قرار گرفتن در این محدوده می‌توانند از تسهیلات پارک شامل معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.»

دکتر سپهوند با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان کرمان، برای تامین منابع مالی لازم جهت اجاره دفتر برای شرکت‌ها با محدودیت روبه‌رو است گفت:« با اجرای این طرح می‌توان از پذیرش شرکت‌های بیشماری در مجموعه پارک علم وفناوری استان کرمان بهره برد.»

شایان ذکر است که طرح «پهنه‌های علم وفناوری» در استان‌های تهران و مشهد در حال اجراست.

دکتر زینی‌وند، استاندار کرمان در این جلسه گفت:« در ۵ الی ۶ ماه اخیر اتفاقات خوبی در زمینه فناوری رخ داده است، اما به سرعت بیشتری نیاز دارد.»

استاندار کرمان با تاکید بر اهمیت ایجاد پهنه علم و فناوری و مزایای آن‌ها عنوان کرد:« در پهنه‌های علم و فناوری امکان پذیرش شرکت‌های زیادتری وجود دارد، ضمن اینکه هیچ آلودگی ندارند و رونق منطقه شهری را هم خواهند داشت.»

زینی‌وند از جزیره‌ای عمل کردن شرکت‌ها در موضوع فناوری انتقاد کرد و گفت:«لازم است در استان برای این منظور هم‌افزایی صورت گیرد.»

در پایان جلسه این کارگروه، طرح‌«پهنه‌های فناوری» و راه‌اندازی پردیس‌ علم و فناوری در سیرجان، رفسنجان و جیرفت مورد تایید اعضا قرار گرفت.

طرح پهنه‌‌های علم و فناوری با پیگیری پارک علم و فناوری کرمان با هدف تسهیل فعالیت‌های شرکت‌های پارکی در اخذ مجوزها، استقرار و دریافت تسهیلات پارکی در شهر کرمان مورد تایید اعضای کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری قرار گرفت.

لینک منبع خبر

٠٩:٣١ - شنبه ٢٢ آبان ١٤٠٠    /    عدد : ٢٨٤٠    /    تعداد نمایش : ١٣١٩