حضور دانشگاه‌ تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در رتبه‌بندی جهانی ISC

بنا به اعلام مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) دانشگاه‌ تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در نظام رتبه بندی جهانی  ISC 2022  قرار گرفته است که تعداد 2422 دانشگاه از 111 کشور و 6 قاره جهان حضور دارند که سهم جمهوری اسلامی ایران 63 دانشگاه می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، از دانشگاه های صنعتی 11 دانشگاه شامل: دانشگاه های تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی سهند، صنعتی مالک اشتر و صنعتی شیراز در این نظام رتبه بندی قرار دارند.

مؤسسه استنادی و پایش علم وفناوری جهان اسلام به منظور رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در معیارهای خود، مهم‌ترین مأموریت دانشگاه‌ها که عبارتند از پژوهش (با وزن 60 درصد)، آموزش (با وزن 10 درصد)، فعالیت‌های بین‌المللی (با وزن 15 درصد) و فناوری و نوآوری (با وزن 15 درصد) را در نظر می‌گیرد و بر این اساس دانشگاه‌ها را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد.

وی افزود: همچنین، تعداد مقالات سلب اعتبار شده دانشگاه‌­ها، با نمره منفی محاسبه می‌شود، که در شاخصی تحت عنوان اعتبار منفی آورده می‌شود.

در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان ISC، دانشگاه‌هایی مورد بررسی قرار می‌گیرند که حداقل 850 مدرک در سال‌های 2018-2020 در پایگاه وب آو ساینس به ثبت رسانیده باشند. اطلاعات این رتبه‌بندی از پایگاه‌های اطلاعاتی USPTO، WOS، InCites گردآوری شده است.

در رتبه بندی سال 2022 ISC تعداد 347 دانشگاه از 28 کشور اسلامی در رتبه بندی حضور داشتند  که ترکیه با 90 دانشگاه و ایران 63 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته اند.

در بین سایر کشورهای اسلامی، مالزی و پاکستان 26 دانشگاه، عربستان سعودی 25 دانشگاه، مصر 23 دانشگاه، اندونزی 20 دانشگاه، مراکش 11 دانشگاه، تونس و نیجریه 8 دانشگاه، الجزایر 7 دانشگاه، عراق و اردن و امارات متحده عربی هر کدام 5 دانشگاه، بنگلادش، لبنان و قطر هرکدام 4 دانشگاه، قزاقستان 3 دانشگاه، و سایر کشورهای آذربایجان، بنین، برونئی، کامرون، کویت، عمان، فلسطین، سنگال، سودان و اوگاندا هر کدام با یک دانشگاه در این رتبه بندی قرار گرفته اند.

در میان دانشگاه های برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی با بهترین رتبه 160، مصر در بازه 400-351، ایران در بازه 450-401 و پاکستان در بازه 500-451 بهترین رتبه جهانی را کسب نموده اند.

در مجموع، تنها 8 دانشگاه از میان کشورهای اسلامی دارای رتبه زیر 500 بوده اند. این در حالی است که طبق برنامه 10 ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو (OIC مصوب 2017 در قزاقستان) لازم است تا سال 2026، تعداد 50 دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش های جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاه های این کشورها صورت گیرد تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاه ها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین المللی کسب نمایند.

از جمهوری اسلامی ایران 63 دانشگاه در رتبه­بندی جهانی 2022 ISC حضور دارند که نسبت به سال­های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

براساس مأموریت­های دانشگاه­ها، تعداد 32 دانشگاه جامع کشور در این رتبه بندی حضور دارند. دانشگاه های جامع حاضر در این رتبه بندی عبارت از: تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، فردوسی مشهد، شهید باهنر کرمان، گیلان، اصفهان، یزد، بوعلی سینا، رازی، سمنان، شهید چمران اهواز، کاشان، کردستان، زنجان، ارومیه، یاسوج، شهید مدنی آذربایجان، بین المللی امام خمینی، خوارزمی، شهرکرد، مازندران، محقق اردبیلی، الزهرا، اراک، لرستان، شاهد، تربیت معلم شهید رجایی، بیرجند، سیستان و بلوچستان می باشند.

این در حالی است که در رتبه بندی 2021 تعداد 25 دانشگاه جامع حضور داشته اند.از دانشگاه های علوم پزشکی نیز 20 دانشگاه حضور داشتند که شامل: دانشگاه های علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی کرمانشاه، علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، علوم پزشکی بقیه الله، علوم پزشکی گلستان، علوم پزشکی مازندران، علوم پزشکی بابل، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی کردستان، علوم پزشکی لرستان، علوم پزشکی ارومیه، علوم پزشکی زاهدان، علوم پزشکی سمنان و علوم پزشکی شهرکرد قرار دارند. این در حالی است که در رتبه بندی 2021 تعداد 17 دانشگاه پزشکی حضور داشته اند.

از دانشگاه های صنعتی نیز 11 دانشگاه شامل: دانشگاه های تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی سهند، صنعتی مالک اشتر و صنعتی شیراز در این نظام رتبه بندی قرار دارند.

٠٨:٣٢ - يکشنبه ٢٣ بهمن ١٤٠١    /    عدد : ٣٧٤٨    /    تعداد نمایش : ٧٥٣