چاپ        ارسال به دوست

به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی صورت پذیرفت

گفتگو با دکتر محمد جواد آروین رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفتگویی صمیمانه با دکتر محمد جواد آروین رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته صورت پذیرفت

چهار دهه از عمربا برکت انقلاب اسلامی ایران می گذرد تاریخی پر فراز و نشیب اما جاودانه و سراسر شورو شعور، بی شک دستاوردهای علمی نسل جوان این مرز و بوم تاثیرات شگرفی بر معادلات علمی گذاشته است، به همت دانشمندان جوان کشور عزیزمان دستیابی به فناوری هسته ای، نانو فناوری و کسب مقام اول در تولید مقالات علمی محقق شده، و این گوشه ای از ظرفیت بیکران جامعه ایرانی است که به برکت انقلاب اسلامی شکوفا شده است.

حال در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در گپ و گفتی صمیمانه پای صحبت های ارزشمند دکتر محمد جواد آروین رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته خواهیم نشست

دکتر  محمد جواد آروین در سال ۱۳۶۲ در رشته « تولیدات گیاهی » در مقطع کارشناسی از دانشگاه شیراز و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه « ردینگ » انگلستان در سال ۱۳۷۱ فارغ‌التحصیل گردید و یک سال بعد  به عنوان عضو هیئت‌علمی وارد دانشگاه شهید باهنر شد؛ عضویتی که تا امروز ادامه داشته است و از سال 1395 ریاست دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته را به عهده دارد. و به لحاظ تجارب ارزنده ایشان بر آنیم تا دستاوردهای حوزه علم و فناوری کشور بویژه دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته را از زبان ایشان بشنویم.

 

روابط عمومی دانشگاه

با توجه به اینکه جنابعالی در دوره ای از تحصیل در زمره دانشجویان نسل قبل از انقلاب بوده اید؛ خواهشمند است باتوجه به حضور مستمر و جایگاه علمی ای که دارید، با یک نقد منصفانه تصویری روشن از شرایط قبل و بعد از انقلاب را برای ما تشریح فرمایید.

دکتر محمد جواد آروین

تاریخ آموزش عالی ایران بصورت رسمی به دوران بنیان گذاشتن دارالفنون بر می‌گردد. در سال 1307 طرح ابتدایی شکل گیری دانشگاه در ایران مطرح شد و در سال 1313 این طرح با تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران اجرایی شد. گفتنی است در دوران قبل از انقلاب تعلیم و تربیت در اختیار طبقه خاصی بود و این وضعیت در اموزش عالی بیشتر مشاهده می‌شد. وابستگی به اساتید خارجی، اعزام دانشجو به خارج از کشور همه گواه عدم تربیت نیروهای کارآمد علمی در داخل کشور بود. این وابستگی در رشته های فنی و مهندسی که در حقیقت متولی زیر ساخت صنعت و فناوری جامعه می باشند؛ بیشتر مشاهده می شد.

بطور کلی در مقایسه آماری می توان به این  نتیجه رسید که تا سال 1357 و تغییر رژیم شاهنشاهی در ایران فقط 26 دانشگاه آن هم در شهرهای بزرگ شکل گرفته بود و اکثرا در تهران متمرکز شده بودند که این باعث شکاف علمی بین جامعه وقت و محروم ماندن مراکز دور از تهران جهت دستیابی به آموزش عالی و رشد و توسعه اقشار مختلف شده بود.

به برکت پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی استان ها و شهرهای بزرگ کشور دانشگاههای جدیدی تاسیس شدکه در مجموع تعداد دانشگاه های دولتی بیش از 120 دانشگاه می باشد، که به این آمار باید دانشگاه های غیر دولتی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را افزود، که این رشد عظیم امروز در کشور باعث شد سرانه رشد دانشجویان ایرانی از شیب رشد دانشجویان در دنیا بالاتر رود.

نا گفته نماند، حضور وسیع و چشمگیر بانوان ایرانی در عرصه های مختلف علمی حاکی از تغییر نگرش و رویکرد جامعه ایران نسبت به آموزش زنان است که این طرح خود در تاریخ ایران بی سابقه است.

روابط عمومی دانشگاه

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته از چه ظرفیت هایی در توسعه  علمی کشور برخوردار است؟

دکتر محمد جواد آروین

مهم ترین ظرفیت دانشگاه برای توسعه علم و فناوری و اجرای نقشه جامع علمی کشور، سرمایه انسانی است که به صورت عضو هیات علمی، دانشجو و کارمند به دانشگاه، هویت بخشیده اند. در کنار این سرمایه عظیم، دارابودن 44 رشته،گرایش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، پنج دانشکده، پنج پژوهشکده و فعالیت34 آزمایشگاه، 34 شرکت دانش بنیان، 43 شرکت در مرحله پارک، هشتاد شرکت در مرحله پیش رشد، 59 شرکت در مرحله رشد، 8 مرکز رشد وابسته به پارک و 12 شرکت در مرحله توسعه فناوری مستقر  در پارک علم و فناوری استان کرمان، توان ذاتی این مجموعه را نمایان می سازد.

کتابخانه دانشگاه هم با بیش از 17 هزار جلد کتاب لاتينِ جدید، منبع مهمی برای پژوهشگران است. از سویی باید به مرکز همایش های دانشگاه اشاره کنم که با داشتن سال های 800 و 300 نفره با امکانات متنوع و سالن های جانبی به عنوان قطب برگزاری کنفرانس های ملی و بین المللی در استان عمل می کند.

روابط عمومی دانشگاه

تابه حال چه اقداماتی در این دانشگاه در این راستا انجام شده است؟

دکتر محمد جواد آروین

بخشی از اقداماتی که انجام شده، در حوزه زیربنایی و برنامه ریزی است که به تدریج، نتایج آنها نمایان می شود.

جذب اعضای هیات علمی مرتبط با اولویت های سه گانه الف وب و ج نقشه جامع علمی کشور، هدایت نمودن پروژه های دانشجویی و طرح های تحقیقاتی به سمت اولویت های سه گانه با نگاه ملی، انعقاد 43 تفاهم نامه با مراکز صنعتی استان، ایجاد کلینیک صنعت و معدن در محل سازمان صنعت و معدن و برگزاری کارگاه های مورد نیاز واحدهای صنعتی با حضور استادان دانشگاه از مهم ترین اقدامات دانشگاه است.

ایجاد مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات«فاوا» استان در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، از فعالیت های دیگری است که انجام شده است.

همچنین مرکزآگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای«آپا» استان نیز در دانشگاه مستقر است و به ارایه خدمات به دستگاه های دولتی و غیردولتی می پردازد. مديريت يکپارچه و ايجاد هماهنگي در واکنش به تهديدات امنيتي در فضاي سايبري و مديريت زمان و منابع در مقابله موثر با تهديدات امنيتي در حوزه سرويس ها و شبکه ها از اهداف اصلی راه اندازی این مرکز است.

همچنین باید به ثبت 7 اختراع و تولید 53 نمونه محصول اشاره کنم که درسایه فعالیت های پژوهشی استادان این دانشگاه به دست آمده است.

در 8 سال گذشته در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به ازای هر عضو هیات علمی 8/2 (دو و هشت دهم) مقاله تولید شده که در این زمینه از برنامه ششم توسعه جلوتر هستیم.

تا کنون در بخش ارتباط با صنعت، مرکز کلینیک آموزش و فناوری در سازمان صنعت، معدن و تجارت و معرفی محصولات فناورانه اعضای هیات علمی، تهیه اساسنامه محصولات دانشگاه و سایت جدید ارتباط با صنعت با قابلیت های جدید تاسیس و از صاحیان صنایعی که با دانشگاه همکاری موثر داشتته اند تقدیر شده است.

شرکت های دانش بنیان استان کرمان نیز تا کنون موفق به ثبت 39 اختراع شده و 47 محصول از سوی آنها تجاری سازی و به تولید انبوه رسیده است.

همچنین درحال حاضر با اخذ دفتر منطقه ای مالکیت فکری، صدور مجوز اختراع در استان های جنوب شرق کشور،توسط پارک علم و فناوری استان کرمان، انجام می شود.

ضمنا با تاسیسِ مرکز مبادلات بین المللی فناوری و تجاری، سه جشنوارهِ تجاری سازی در شهرهای کرمان، دبی و کیش برگزار شده است.

مجموعه این اقدامات منجر به کسب رتبه نهم در بین دانشگاه های صنعتی کشور توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و با در نظر گرفتن شاخص ها و معیارهای رتبه بندی در قالب پنج معیار پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، امکانات و فعالیت های اجتماعی و اقتصادی انجام شده است. کسب این موفقیت و باتوجه به جوان بودن دانشگاه بسیار اهمیت دارد اما مطمئنا، دانشگاه باید در مسیر پیشرفت با شتاب و غنای بیشتری گام بردارد.

روابط عمومی دانشگاه

طبق اخبار منتشر شده، اعلام شد که دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به عنوان بهره ورترین دانشگاه صنعتی در بخش پژوهش معرفی شده است در این خصوص توضیحاتی ارائه می کنید.

دکتر محمد جواد آروین

بر مبنای گزارش مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، به عنوان بهره ور ترین دانشگاه صنعتی کشور معرفی شد. براساس اعلام دفتر تحلیل دادگان مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، میزان بهره وری پژوهشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با توجه به بودجه دریافتی در سال  در گروههای دانشگاههای جامع ، صنعتی و علوم پزشکی و پژوهشگاه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس این گزارش نسبت بودجه دریافتی هریک از دانشگاهها و پژوهشگاههای مورد بررسی به میزان تولیدات مدارک علمی در پایگاه استنادی اسکوپوس، مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفته است که دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان در گروه دانشگاههای صنعتی بهره‌ورترین دانشگاه محسوب شد   که حاصل تلاش همکاران هیات علمی، دانشجویان و معاونت ها و بخش های مختلف دانشگاه بود.

روابط عمومی دانشگاه

درآینده چه برنامه هایی دارید و آیا پیش بینی دراز مدتی درخصوص اهداف و وظایف دانشگاه صورت گرفته است؟

دکتر محمد جواد آروین

تلاش می کنیم با اجرایی کردن برنامه ها به جمع پنج دانشگاه برتر صنعتی ایران بپیوندیم. همچنین هدایت طرح های پژوهشی به سمت فعالیت های فناورانه و تقاضا محور و ایجاد هسته های پژوهشی کاربردی با مشارکت بخش های تحقیق و توسعه(R&D) صنایع بزرگ استان شامل شرکت ملی مس، گل گهر سیرجان و خودروسازی کرمان از دیگر برنامه های دانشگاه ها است.

توانمندسازی فنی فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری با همکاری صنایع استان و ایجاد ظرفیت استفاده از فرصت های مطالعاتی صنعتی کوتاه مدت و بلندمدت برای اعضای هیات علمی در صنایع کشور به منظور آشنایی با مشکلات صنایع و فرایندهای صنعتی از برنامه های پیش روی دانشگاه به شمار می رود.

در راستای گسترش و تعمیق ارتباط با صنعت، سطح بندی و ارزیابی پژوهش های فناورانه و ارائه محصولات فناورانه در سایت ارتباط با صنعت دانشگاه؛ ایجاد خانه صنعت در دانشگاه جهت حضور صاحبان صنایع و برگزاری دوره های آموزشی در زمینه سطح بندی و تجاری سازی پژوهش های دانشگاهی درخانه صنعت در برنامه های آینده دانشگاه قرار دارد.

از سویی با هدف ساماندهی پژوهش های کاربردی و تقاضا محور و تامین اعتبار طرح های تحقیقاتی، قصد داریم کمیته ارتباط با صنعت را ایجاد کنیم.

روابط عمومی دانشگاه

انتظارات خود را مطرح نمایید

 دکتر محمد جواد آروین

تخصیص اعتبارات پژوهشی از محل بودجه های مصوب سالانه توسط دولت و از محل 2درصد تولید ناخالص ملی و همچنین الزام صنایع در جهت وارد نمودن دانش فنی به همراه تکنولوژی مورد نیاز از انتظاراتی است که داریم.

همچنین به حمایت های مالیاتی و ارائه تسهیلات بانکی از محصولات شرکت های دانش بنیان، نظارت جدی بر واردات کالاهایی که توان تولید آنها را شرکت های دانش بنیان دارند و ایجاد تسهیلات صادراتی برای محصولات چنین شرکت هایی هم باید اشاره کنم.

 


٠٨:٤٤ - سه شنبه ٩ بهمن ١٣٩٧    /    عدد : ١٢٣٥    /    تعداد نمایش : ٣٣٢٧


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج