چاپ        ارسال به دوست

به میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته؛

آئین افتتاح همایش ملی گیاهان داروئی، دانش سنتی و توسعه پایدار به صورت برخط برگزار شد.

آئین افتتاح همایش ملی گیاهان داروئی، دانش سنتی و توسعه پایدار به میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در 17 اسفند ماه 1400به صورت برخط برگزار شد.

در ابتدای آئین دکتر امین باقی زاده رئیس پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیرمقدم به شرکت کنندگان در همایش به ویژه آقای دکتر رضایی رئیس اتحادیه انجمن های گیاهان داروئی ایران و همچنین گرامیداشت هفته منابع طبیعی بر اهتمام درحفاظت از محیط زیست تاکید کرد.

دکتر باقی زاده در تشریح اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت::استان کرمان در حوزه گیاهان داروئی و دانش سنتی از پتانسیل ها و منابع بسیار غنی برخوردار است که دراین راستا و به منظور سازماندهی این حوزه و در جهت ارتقاء سطح بهره وری و تجاری سازی محصولات گیاهان داروئی با ارائه آخرین دستاوردهای علمی اقدام به برگزاری این همایش نمودیم.

رئیس پژوهشگاه اذعان داشت:: دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته با داشتن محققین متخصص در رشته های مرتبط و تجهیزات آزمایشگاهی منحصر به فرد درشناسایی مواد موثره گیاهان داروئی می تواند در زمینه صنعت گیاهان داروئی در دو حوزه علمی و اقتصادی  تاثیرگذار باشد.

 وی در ادامه افزود: در این راستا نشست های متعددی با نهادها و ارگان های ذیربط برگزار گردیده؛ که منجر به عقد تفاهم نامه ها وقراردادهای متعددی شده است. وی ابراز امیدواری کرد؛ با محوریت دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به عنوان قطب علمی در این زمینه و همکاری انجمن گیاهان داروئی ایران و سایر نهادهای مرتبط در صنعت گیاهان داروئی و دانش سنتی تلاش شود با گسترش زنجیره علمی و اقتصادی در این حوزه در ارتقاء جایگاه گیاهان داروئی در منطقه جنوب شرق کشور به ویژه استان کرمان گام های موثری برداشته شود.

در ادامه این مراسم دکتر محمد مهدی یعقوبی دبیر علمی همایش عنوان کرد: دانش سنتی حاصل تجمع دانسته ها وتجربیات اقوام و جوامع کوچک و محلی در طی نسل هاست، که مجموعه ارزشمندی است برای رسیدن به توسعه پایدار و ناگزیر به استفاده از آن هستیم.

وی تصریح کرد: افراط و تفریط از هر طرف ناپسند است. نه به بهانه علوم جدید می توان دانش سنتی را بی ارزش تلقی کرد و به کنار نهاد و نه با تاکید بی جهت بر صرف دانش سنتی می توان علوم اموروزی را نادیده گرفت

دبیر علمی همایش اذعان داشت: اخیراً همکاری پایاپای دانش سنتی و دانش نوین و دانشگاهی برای پیشرفت همه جانبه انسان و تامین سلامت و رفاه وی مورد توجه دانشمندان، مدیران و برنامه ریزان کشورها قرار گرفته است. به این منظور باید هم از علوم به روز دانشگاهی و هم از دانش های بومی و سنتی استفاده نمود.

دکتر یعقوبی عنوان کرد: نیمی از داروهای مورد استفاده در پزشکی نوین مستقیماً از منابع طبیعی و گیاهی اخذ شده است

وی افزود: با توجه به رشد جمعیت و نیاز روزافزون به استفاده از این منابع خدادادی، به منظور دستیابی به توسعه پایدار لازم است از این منابع استفاده صحیح شود و همچنین این منابع خدادادی و دانش استفاده صحیح از آنها برای نسل های آینده نیز به یادگار گذاشته شود.

دبیر علمی همایش اضافه کرد: بهره برداری و مصرف بی رویه گیاهان دارویی و تخریب زیست بوم این منابع منحصر بفرد منجر به بروز خطر انقراض برخی از این گونه ها شده است. که این امر نه تنها با توسعه پایدار ناهماهنگ است، بلکه خطر اختلال در زیست بوم و زندگی انسانها را به دنبال دارد

دکتر یعقوبی در ادامه سخنانش در تشریح گزارش برگزاری همایش عنوان کرد: این همایش به منظور جمع آوری و ثبت و تبادل نظر محققان در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان و با همکاری انجمن علمی گیاهان دارویی برگزار شد.

وی افزود: تعداد 85 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و بعد از انجام فرآیند داوری، از سوی کمیته علمی همایش، تعداد 20 مقاله جهت ارائه شفاهی  و 47 مقاله جهت ارائه به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.

دبیر علمی همایش درپایان  ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این همایش بتوانیم با ارائه نتایج تحقیقات مرتبط گامی هرچند کوچک در راستای حفظ و معرفی گیاهان دارویی با توجه به دانش سنتی و تلفیق آن با دانش نوین برداشته شود و امیدواریم این تلاش ها در آینده ادامه داشته باشد و نتایج آن به رفاه و سلامت انسانها کمک نماید.

 

 


١٠:٥٢ - چهارشنبه ١٨ اسفند ١٤٠٠    /    عدد : ٣٠٩٥    /    تعداد نمایش : ١٦٨٤


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج