چاپ        ارسال به دوست

دانشگاه تحصیلات تکمیلی، پیشگام در توسعه علم و فناوری؛ همایش آوای صلح، پیوندی میان دانش و عدالت

 

دکتر حسین محبی، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، در همایش استانی آوای صلح ضمن خیر مقدم به حضار بر نقش دانشگاه در توسعه آموزش، پژوهش و فناوری تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، از تلاش‌های صورت‌گرفته برای جذب اعضای هیئت علمی جوان و شایسته سخن گفت. همچنین، دکتر محبی به اهمیت پارک علم و فناوری دانشگاه و نقش آن در صادرات محصولات فناورانه اشاره کرد.

 وی ضمن بیان چالش‌های حقوقی مرتبط با مالکیت معنوی، خواستار توجه بیشتر مسئولان به این حوزه شد.

 در این همایش معاون قوه قضائیه حجت الاسلام و المسلمین صادقی، کرمان را حرم مقاومت خواند و به نقش شهید حاج قاسم سلیمانی در هدایت دل‌ها اشاره کرد و با استناد به آیات قرآن، صلح را ارزش والای الهی دانست و از همه دعوت کرد تا برای گسترش این فرهنگ تلاش کنند.

وی بر نقش شوراهای حل اختلاف تاکید کرد و گفت: این شوراها باید نقش پررنگ‌تری در فضای مجازی ایفا کنند و فرهنگ صلح و سازش را در این حوزه نیز توسعه دهند.

حجت الاسلام صادقی ضمن بیان این مطلب که فضاهای مجازی، میدان جدیدی برای کار مصلحان هستند و این میدان ها، میدان جوانترهاست، گفت: دست جوانان را بگیرید و آنها را با فرهنگ صلح، سازش و آشتی آشنا کنید تا بتوانند این اصول مهم را در فضاهای مجازی توسعه دهند.

از دیگر سخنرانان این همایش حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان بود که ضمن اشاره به نقش شوراهای حل اختلاف در کاهش حجم پرونده‌های قضایی، تأکید کرد که این شوراها موفق شده‌اند یک ارزش اسلامی را احیا کنند.

 وی گفت: از زمان تأسیس دادگاه‌های صلح در کرمان، بیش از 115 هزار پرونده وارد این دادگاه‌ها شده که با اولویت صلح و سازش بررسی شده است.

حجت‌الاسلام حمیدی خاطرنشان کرد: سند تحول قضایی اهداف مهمی را برای توسعه فرهنگ صلح و سازش تعیین کرده است و همکاری بین شوراهای حل اختلاف و دادگاه‌های صلح می‌تواند این اهداف را محقق کند و مردم را به حل اختلافات از طریق رضایت و مصالحه ترغیب نماید.

در ادامه همایش، حبیب‌الله خنجری، فرماندار کرمان با اشاره به فلسفه وجودی شوراهای حل اختلاف، اظهار داشت که این نهادها با نیت خیر و بدون چشم‌داشت در راستای ترویج فرهنگ صلح تلاش می‌کنند و ایجاد سازش میان مردم یک نعمت الهی است و باید قدردان آن بود.

 

وی همچنین از دستاوردهای شوراهای حل اختلاف تقدیر کرد و گفت: بیش از یک سوم پرونده‌های بررسی‌شده در این شوراها به صلح ختم شده است که برای تثبیت این فرهنگ، حمایت بیشتر از شوراهای حل اختلاف ضروری است.

در پایان همایش حجت‌الاسلام علی توکلی، امام جمعه موقت کرمان گفت: صلح را به معنای رفع کینه و اختلاف از دل‌های مردم دانست و تأکید کرد که اسلام بر جلوگیری از ایجاد اختلاف بین افراد، طوایف و گروه‌ها تأکید دارد.

وی بر نقش عدالت  در ایجاد صلح و سازش تاکید کرد و گفت: برای حل اختلافات باید عادلانه عمل شود تا حقوق طرفین رعایت گردد و ترویج ارزش‌های اخلاقی و ظرفیت‌سازی در افراد می‌تواند به تحقق صلح پایدار کمک کند.

 

 

 


٢٠:٢٨ - دوشنبه ٢٢ ارديبهشت ١٤٠٤    /    عدد : ٥٢٦٩    /    تعداد نمایش : ٤٩


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج